+ پاسخ به موضوع
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1
  1. #1

    http://up.vbiran.ir/images/rgk38wbh3cfxod62rhr2.gifhttp://up.vbiran.ir/images/qndtfn66fcrrq7cw6yh.gifhttp://up.vbiran.ir/images/qndtfn66fcrrq7cw6yh.gifhttp://up.vbiran.ir/images/qndtfn66fcrrq7cw6yh.gifhttp://up.vbiran.ir/images/qndtfn66fcrrq7cw6yh.gif
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Jun 2012
    نوشته ها
    32
    سپاس ها
    113
    سپاس شده:
    120 بار در 49 پست
    میزان امتیاز
    0
    بهار-1 will become famous soon enough بهار-1 will become famous soon enough

    پیش فرض یخچالهای طبیعی

    یخچالها توده های یخی هستند که در اثر تبلور مجدد برف تشکیل می شوند. یخچالها می توانند تحت تاثیر نیروی جاذبه روبه جلو حرکت کنند. به طور دائم 7 درصد از سطح کل کره زمین از برف پوشیده شده است. دریاها و رودخانه های یخ متحرک به یخچالهای طبیعی شهرت دارند. در قلب قطب شمال ، قطب جنوب و مناطق مرتفع کره زمین ، یخچالهای طبیعی فراوانی وجود دارند. یخچالها در گذشته گسترش بیشتری داشتند به طوریکه ، مناطقی که امروزه به عنوان مناطق معتدل زمین تلقی می شوند در دوره های یخچالی گذشته پوشیده از یخچالهای طبیعی بوده اند. یخچالها ازمهمترین عوامل فرسایش ، حمل ونقل و رسوب گذاری می باشند.

    چگونگی تشکیل یخچالها:

    حد ارتفاع برف های دائم ، خط تعادل نام دارد که به عواملی مانند عرض جغرافیایی ، جهت قرار گیری دامنه ، میزان بارندگی و دیگر شرایط محلی مانند بادهای محلی بستگی دارد. متوسط این حد (خط تعادل) در مناطق قطبی تا ارتفاع 600 متر از سطح دریا ، درآلپ 2800 تا 3100 متر و درمناطق استوایی حدود 5400 تا 5800 متر قرار دارد. این حد در دماوند در ارتفاع حدود 3500 متری ( از سطح دریا) قرار دارد. در شرایط اقلیمی مناسب بخشی از برفها ممکن است تابستان را بدون ذوب شدن پشت سر بگذارد و به مرور زمان برفها روی یکدیگر انباشته می شوند تا اینکه منجر به تشکیل یخچال می شوند.بلور های یخ سازنده یخچالهای طبیعی نوعی کانی به حساب می آیند.

    طبقه بندی یخچالهای طبیعی:

    یخچالهای طبیعی جهان به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند:

    1- یخچالهای دره ای: در واقع رودهایی از یخ هستند که در دره های مناطق کوهستانی جریان دارند .

    2- یخچالهای کوهپایه ای: در دامنه کوههای مرتفع تشکیل شده و از پهلوی کوه به سمت پایین جریان می یابند. به این نوع ازیخچالها، یخچالهای آلپی هم می گویند.

    3- یخچالهای پهنه ای

    4- یخچالهای قاره ای

    سرعت حرکت یخچالها در پهلو ها و کف یخچال به دلیل اصطکاک کاهش می یابد و بنابراین بیشترین سرعت یخچالها در قسمت میانی یخچال است ( مانند رودخانه ها ). سرعت حرکت یخچالها از چند سانتی متر تا چند متر در روز متغیر است.گاهی نیز یخچالها حرکت بسیار سریع از خود نشان می دهند که موج نامیده می شود. سریعترین حرکت مربوط به یخچالی در شمال هند می باشد که سرعت آن به 110 متر در روز رسیده بود.مهمترین عوامل حرکت یخچالها ، تاثیر نیروی گرانشی و ناپایداری یخچال در برابر این نیرو و همچنین ذوب یخ در کف یخچال است.

    یخچالهای سرد وگرم:

    درواقع تمامی یخچالهل سرد هستند اما برخی از یخچالها بیش از اندازه سرد هستند و درفصل تابستان هیچ ذوبی در آنها صورت نمی گیرد که به این یخچالها ، سرد می گویند. در مقابل ،یخچالهای گرم در فصل تابستان به نقطه ذوب می رسند.

    سیرک یخچالی:

    سیرک یخچالی حوضچه ای است که یخچال از آن جریان می یابد . درواقع نقطه کانونی تغذیه یخچال، سیرک نامیده می شود. پس از ناپدید شدن یخچال وذوب کامل آن ، سیرک به صورت گودالی بزرگ که یک سمت آن بریده شده است ظاهر می گردد.

    مورن:

    مورن واژه ای کلی برای توصیف بسیاری از اشکال حاصل از رسوبات یخچالی می باشد. مورنهای انتهایی آخرین حد پیشروی یک یخچال را نشان می دهند. مورنهای انتهایی یخچالها شبیه به هلالی است که قسمت مقعر آن در جهت پایین دره گسترش یافته است.


  2. کاربر روبرو از پست مفید بهار-1 سپاس کرده است .


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

     

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0